Przetarg na usługi poligraficzne

17.01.2013

 

Radom, 17 stycznia 2013 r.

 

WYJAŚNIENIE TREŚCI SPECYFIKACJI ISTOTNYCH WARUNKÓW ZAMÓWIENIA

W związku z otrzymaniem prośby o wyjaśnienie treści Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego pn. „Usługi poligraficzne" nr sprawy nr sprawy 01/01/2013, na podstawie art. 38 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz.U.07.223.1655 z późn. zm.), Zamawiający przedstawia odpowiedzi na zadane pytania:

 

Pytanie 1. Dotyczy afiszy i plakatów poz. 1, 2, 3, 4:
Czy dla afiszy i plakatów B1 można przyjąć standardowy format po obcięciu 680x980mm pozwalający na obniżenie kosztów wykonania?

Odpowiedź: Dla afiszy i plakatów B1 przyjmujemy standardowy format po obcięciu 680x980mm.

 

Pytanie 2. Dotyczy ulotki repertuarowej - składanki poz. 6
Proszę podać format składanki przed złożeniem. Czy składanka będzie składana w harmonijkę, czy w tzw. ołtarzyk (2 boczne skrzydełka do środka, a następnie na pół)?

Odpowiedź: Format składanki przed złożeniem: 195 x 388 mm (97 mm x 4). Składanka bedzie składana w ołtarzyk.

 

Pytanie 3. Dotyczy książeczki repertuarowej poz.7
Na którym boku książeczki jest jej grzbiet, na boku 195mm czy 97mm?

Odpowiedź: Grzbiet jest na dłuższym boku książeczki - 195 mm.

 

Pytanie 4. Dotyczy programu do sztuk - składanki poz. 8
Proszę podać wymiar składanki przed złożeniem.

Odpowiedź: Format programu do sztuki przed złożeniem wynosi 420x200 mm.

 

Pytanie 5. Dotyczy programu do sztuki poz. 9
Proszę podać wymiar programu przed złożeniem.

Odpowiedź: Format programu do sztuki przed złożeniem wynosi 420x200 mm.

 

Pytanie 6. Dotyczy wizytówek poz. 10
Czy wszystkie 10 wzorów wizytówek będą drukowane równocześnie, czy każdy wzór w innym czasie?

Odpowiedź: Zakłada się druk jednoczesny wszystkich 10 wzorów.

 

Pytanie 7. Dotyczy zaproszenia poz. 14
Proszę podać format zaproszenia przed złożeniem.

Odpowiedź: Format zaproszenia przed złożeniem: 200x200 mm.

 

Pytanie 8. Dotyczy katalogu do wystawy - składanki poz. 16
Proszę podać format katalogu przed złożeniem.

Odpowiedź: Format katalogu przed złożeniem: 424x299 mm.

 

9. Dotyczy wszystkich pozycji
Czy do druku zostaną dostarczone gotowe pliki produkcyjne PDF?

Odpowiedź: Do druku zostaną dostarczone gotowe pliki zapisane w formacie PDF (lub innym uzgodnionym).